Wijkkerngroep Wheermolen

Staat voor de wijk

Wijkactiviteiten

Zondag Middag Podium Iedere 3e zondag van de maand is er Zomipo voorstelling in Wijkplein Where Triton 73 De aanvang is 14.00 uur en de toegangprijs 4 euro.
Zie de aankondiging onder de rubriek nieuws.

DANSEN BIJ DINGES Iedere 4e zaterdag van de maand organiseren we een gezellige avond in wijkplein Where voor iedereen van 35 + Met muziek van de 70 jaren tot de muziek van nu.
Dus voor elk wat wils! Entree 5 euro Wijkplein Where, Triton 73, 1443 BM, Purmerend ( vlak bij het station OverWhere )

Scholingsaanbod voor vrijwilligers in Purmerend Vrijwilligers zijn heel belangrijk in onze samenleving.
Zonder hun vrijwillige inzet zouden veel verenigingen, organisaties en maatschappelijke instellingen niet kunnen bestaan.
Met de Vrijwilligersacademie krijgen de vrijwilligers en hun organisaties de mogelijkheid zich te scholen, om zo de kwaliteit en het plezier in het vrijwilligerswerk te vergroten.
Dankzij de samenwerking tussen de gemeente Purmerend, ROC Plaveia, de Vrijwilligerscentrale (onderdeel van Clup Welzijn) en het lokale bedrijfsleven, kunnen trainingen en workshops veelal gratis worden aangeboden.
Voor aanvullende informatie klik hier.

BINGO  Clup Welzijnswerk organiseert iedere 1e zaterdag van de maand een BINGO.  
Wijkplein Where Triton 73 Tel. 437111
Er zijn mooie prijzen te winnen waaronder kado-bonnen.  De Bingo start om 20 uur. Vanaf 19.30 is de zaal open. Voor € 13 kunt u een boekje kopen voor 10 rondes, inclusief de SUPERRONDE Creatieve kinderinstuif  Kom je ook gezellig op woensdagmiddag naar de instuif in wijkplein Where Triton 73

Elke woensdag knutselen we weer wat anders en je kunt er ook figuurzagen.
Je hoeft je niet op te geven voor deze middag, maar wel graag 14.00 uur aanwezig.
Lees verder klik hier.

Kom lekker judoën bij S.V. Kodokan Als je aan jonge judoka’s vraagt wat ze het leukst vinden aan judo, zeggen ze vaak dat dit het stoeien met elkaar is. Judo is stoeien met regels in een veilige omgeving. Het is een sport die een veelzijdigheid van bewegen vraagt. Duwen, trekken, balans verstoren, werpen en controleren,  alle technieken worden uitgevoerd met respect voor de tegenstander !Zou je de judosport zelf ook wel eens willen beoefenen, kom dan eens kijken bij S.V. Kodokan.
De lessen worden gegeven in de dojo aan de Mercuriusweg en in de dependance in de Brede School de Kraal in de Weidevenne.
Een proefles in het instroomuur op de locatie van je keuze is altijd gratis.Bij Kodokan kun je ook terecht voor lessen in aikido (vanaf achttien jaar) en zelfverdediging.CompetitieLeuk om te vermelden is het feit dat zowel het junioren- als het seniorenteam van Kodokan meedoen  aan de  West-Friese Judo Competitie.
In deze competitie wordt om het kampioenschap gestreden met diverse verenigingen uit Noord-Holland.
Onze vereniging is er trots op een tweevoudig Europees en Wereldkampioen Veteranen in de gelederen te hebben in de persoon van Hendrik Koppe.Naast alle lessen is Kodokan ook op andere terreinen actief. Zo organiseren we iedere meivakantie een spannend en leerzaam judokamp voor kinderen.En elk jaar organiseren we het Waterland toernooi, diverse Ontwikkelingstoernooien,het G-toernooi  en het seizoen wordt altijd afgesloten met onze Clubkampioenschappen, gevolgd door een gezellige barbecue. Wil je meer weten, kijk dan eens op onze website www.kodokan-purmerend.nl

Buurtbemiddeling is weer succesvol Buurtbemiddeling, de aanpak die mensen helpt om burenruzies zelfstandig op te lossen, blijkt weer succesvol. Maar liefst tweederde (65 procent) van de 7.600 zaken die het afgelopen jaar bij projecten buurtbemiddeling werd aangenomen voor bemiddeling, is opgelost door middel van een gesprek onder leiding van een onafhankelijke buurtbemiddelaar.
Ook in 2008 was dat bij tweederde van de aangenomen bemiddelingen het geval. Inmiddels bieden 160 gemeenten in Nederland buurtbemiddeling aan.
Gemeenten en woningcorporaties financieren doorgaans buurtbemiddeling. “Voor de leefbaarheid en veiligheid in buurten is deze bijdrage onmisbaar”, zegt Frannie Herder van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).
“Daarnaast is buurtbemiddeling kostenbesparend omdat het de duurdere gang naar de politie en rechter voorkomt”. Heeft u ook een conflict met de buren en komt u er samenniet meer uit, bel Buurtbemiddeling 0299 409769!

KNOPPENWINKEL Clup Welzijnswerk organiseert de Knoppenwinkel.
Deze helpt 50+ers o.a. bij problemen die zij ondervinden bij de bediening van hedendaagse elektronische apparatuur, zoals:Het instellen van uw televisie of DVDVastzetten van nummers in uw (mobiele) telefoonUitleg van magnetron of videoUitleg van uw digitale cameraHulp bij vragen over uw computer, internet en email.Informatie over digitenne
De Knoppenwinkel kunt u vinden: Op dinsdag van 14 tot 16 uur: wijkplein Where ( Triton gebouw ) U hoeft geen afspraak te maken en al deze hulp is gratis In de Knoppenwinkel wordt u geholpen door vrijwilligers.Deze zijn ook bereid om bij u thuis te komen om u te helpen bij het instellen van apparatuur of  bij uw computer. In dat geval betaalt u € 3,50 per apparaat.
Als u hiervoor een afspraak wilt maken of als u meer informatie wilt hebben over de Knoppenwinkel kunt u bellen met:Frank Andriessen, via nummer 454408 Ook als u belangstelling heeft om ook vrijwilliger bij de Knoppenwinkel te worden kunt u contact opnemen De Speel-o-theek 

De Speel-o-theek leent spelmateriaal uit. Variërend van gezelschapsspelen, muziekinstrumenten en fantasiespeelgoed tot constructiemateriaal. Daarnaast is de Speel-o-theek een ontmoetingsplek voor ouders/verzorgers en kinderen.
Iedere ochtend kunt u er terecht voor een kop koffie en kan uw kind lekker spelen. Er is ook speciaal speelgoed voor kinderen met een handicap te leen. Voor nadere informatie klik hier.  Openingstijden en kosten:Van 0-4 jaar: dagelijks behalve donderdag van 9.00-11.00 uur (donderdag gesloten)Vanaf 4 jaar: donderdag van 15.00-17.00 uur en zaterdag van 10.00-12.00 uur Een gezinslidmaatschap kost € 10,- per jaar. U kunt dan het hele jaar gebruik maken van onze Speel-o-theek ruimtes. Organisaties betalen € 15,00 per jaar.Voor het lenen van een stuk speelgoed betaalt u € 0,25. Voor kwetsbaar en/of duur speelgoed (boven € 90,00) betaalt u € 0,50. Een spelcomputer+ adaptor kost €1,25. Contactgegevens
De Speel-o-theek is gevestigd in Wijkplein Where Triton 731443 BM PurmerendVoor meer informatie kunt u bellen naar: 06-57066221 of 0299-437111.  

Wie zijn wij

De wijkkerngroep bestaat uit wijkbewoners, meestal al actief in een vereniging van huiseigenaren, een huurdersvereniging of een flatteam. Deze bewoners zijn als vrijwilliger werkzaam in de Wijkkerngroep of in één van de daarbij behorende wijkwerkgroepen. Dat zijn Veiligheid & Infrastrucuur en groen, 55 Plus en de werkgroep communicatie. De wijkkerngroep beschikt over een door de gemeente verstrekt budget waaruit kleine projecten kunnen worden gefinancierd. De Wijkkerngroep geeft aan de gemeente Purmerend gevraagd en ongevraagd advies over zaken die spelen in de Wheermolen. Dit naar aanleiding van signalen van bewoners. Naast de Website geeft de Wijkkerngroep ook de Wijkkrant uit waarin zij de bewoners op de hoogte houdt van haar activiteiten.